ТИ И АЗ ЗАЕДНО ЗА МОНТАНА

ТИ И АЗ ЗАЕДНО ЗА МОНТАНА

Мнениеот bspmontana » Пон Юли 28, 2014 12:10 am

Уважаеми приятели приветствам ви с добре дошли във форума на БСП. Надявам се ,че с участието си ще допринесете до смислени и градивни дебати за подобряване живота и устройството на нашия град Монтана. Да упражнят контрол върху местната власт ,администрация и благоустройството на родния град. Затова главния девиз на сайта е "ТИ И АЗ ЗАЕДНО ЗА МОНТАНА"Каквото било - било. Никога не е късно да се осъзнае истина и тръгне мощно напред към целта за по добър и справедлив живот. Понятието демокрация е лишено от смисъл и служи само за демагогия и пропагандни цели.БСП е Партия на бедните и обикновени хора на младите и пенсионерите. Най-големият дефицит в българското общество е дефицитът на справедливост. Този дефицит води до недоверие и отричане на държавните институции и създава хаос в държавата.
Няма да мълчим , ще пишем и казваме истината без страх и без компромиси.Всеки сам трябва да помисли и добре да прецени къде ще застане в тази"битка"срещу монополите , олигарсите,корупцията и неправдата.Успяха да ни разделят и противопоставят. Така лесно ни лъжат и манипулират. Хората са объркани и не сигурни за утрешния ден. Многото са тотално заблудени със съдействието на медийте.Комерсиалните интереси на журналисти и телевизии манипулират и жестоко и лъжат хората с либералната западна "демокрация".Ние забравяме, че Обединена Европа всъщност се олицетворява от бившите колонизатори като Англия, Франция, Испания, Италия, Германия, Белгия, Холандия. Ние забравяме че Европа е студенокръвна и каменно сърдечна, че никак не я интересуват нашите проблеми.по скоро я интересува географското място наречено България. Примерно нашите земеделци получават двойно по-малко субсидии от техните западни партньори. Така те нямат никакъв шанс да се изравнят с техните колеги и конкуренти.Много западняци не се притесняват да наричат България бананова република.
Западните дипломати и особено американците не се притесняват грубо да се намесват във вътрешните работи на България. А нашите политици умират от страх да не би по някой въпрос Брюксел да им се скара за нещо.
Всичко това води до заключението, че де факто в международен план България има статут на заден двор или на колония.Капитализмът от една страна създава несметни богатства, но същевременно създава бедност, безработица и социално изключване на хората. Ужасяващо социално разслоение на бедни и богати. Не повече от 5 процента от населението на страната владее повече от 95 процента от богатството на страната. Новата българска буржоазия не е национално отговорна. Именно заради това България е най-бедната страна на Евросъюза, а Северозападна България е най-бедният регион на България.Демографският срив на българският етнос в България едва ли е сериозна тревога на българските елитни политици.Този процес има характеристиките на обезбългаряване на България. Нека не забравяме, че преди време Иван Костов заяви че в България има място за не повече от 5 милиона народ. Явно като съавтор на планът Ран-Ът той е знаел какво казва, защото неговата прогноза вече се сбъдва. Но надали това е само една прогноза.Много райони на страната са обезлюдени и превърнати в икономическа пустиня. чуждите инвеститори се интересуват преди всичко от нашата евтина работна ръка, особено женската. Те инвестират преди всичко в малки предприятия и най-много в цехове и цехчета за работа на ишлеме. И сега, когато хората се надигнаха на протести, така наречените външни инвеститори заплашват, че ще си вдигнат чукалата и ще се изнесат в Азия.
Големите акули пък се занимават със съвсем друг вид „ишлеме”- с концесии за източване на ресурсите на България.Ако това не е колониализъм, то какво друго би могло да бъде.
По този въпрос има една крилата фраза на Александър Стамболийски: „Чужда ръка гръб не търка, ами кожа свлича!”Изводът е че ако страната не впрегне в правилната посока собствените си ресурси, от тази ситуация няма изход. Да се премахне със закон банковата тайна. Логиката на този закон е че няма прозрачно общество, ако дори само една клетка на обществото е непрозрачна. Пък и честните хора нямат причини да се крият. Това е работа на мошениците.Банка да се постави на пълен контрол и отчет пред Народното събрание, защото сега тя е нещо като държава в държавата.Да бъде обложена всяка търговска или банкова сделка, или трансфер.Да се установи пълен контрол върху износа на капитали, за да се прекрати обезкървяването на България. Нашите политици с охота говорят какви пари идват от запада, но нито дума не казват какви пари текат от България към запада и в този смисъл кой кого финансира. А истината е ужасяваща. Както се видя по-горе, българските пари в западните икономики и банки са повече от 100 милиарда долара.Сегашният европейски лозунг за свободно движение на хора, стоки и капитали не е нищо повече от прикрита и интелигентна протекция на икономиките на бившите (а защо не и сегашни) колонизатори. Достатъчно е да видим само накъде се движат потоците от хора и капитали. България е обезкървена. Човешките загуби на България след разпадането на бившия соцлагер са по-големи от загубите във всички войни в миналото взети заедно.
Да се пристъпи смело към одържавяването на всички инфраструктурни дейности и ЕРП - тата. Нашите политици подскачат като ощипани мадами когато се постави този въпрос. Отговорът им е „Ама вие комунизъм ли искате.” Одържавяването не е патент на комунизма. И през царско време нашите железници си бяха БДЖ. Ами вижте какво е положението във Франция, в Англия и тогава коментирайте.
Всички наши министър председатели тържествено заявяваха че държавата е лош стопанин и че трябва да заложим на частната инициатива. Но нали точно тези хора олицетворяват държавата. Нали те всъщност са стопаните на държавата. Всъщност те ни казват „ Ние не сме добри стопани и не ставаме за нищо.”
Нашето земеделие вече е преустроено почти само на зърно производство. Унищожени са такива важни направления като животновъдство, овощарство, зеленчукопроизводство и други интензивни направления. Това е главната причина на нашия пазар делът на българските хранителни стоки да не е повече от 10%.
Общото впечатление е че се прави всичко възможно щото България със своите възможности да не се превърне в опасен конкурент на такива държави като Франция, Италия и Испания. Няма друго обяснение за дискриминационното поведение на Брюксел спрямо България. Изглежда че за Брюксел щастието на кокошките е по-важно от нещастието на хората.Нашето земеделие няма да се съвземе ако не се вземат мерки за развитие на интензивно селско стопанство. В това отношение съвременните технологии предлагат неограничени възможности. Необходима е само политическа воля.
Много важен момент е че интензивното селско стопанство предлага почти неограничен ресурс на работни места. Да не говорим за неговото демографско значение.
Големият Атанас Буров бе казал: „Ако всяко българско семейство посади поне по един орех, то България може да се изхрани само от износа на орехи.”
Животът на човека няма цена. Неговата стойност не може да се измерва с пари. На тази философия е базирано конституционното право на безплатно лечение за всеки човек.
Когато се говори за здравеопазване спекулацията е в две диаметрални направления. Първото е че животът няма цена, а второто е че здравеопазването струва много пари. Получава се парадоксалната ситуация, че животът хем няма, хем има цена. Това противоречие може да се реши само ако приемем че животът няма цена в смисъл че той нищо не струва. При тази ситуация е излишно да говорим за здравеопазване, защото такова животно няма.
Здравеопазването е и другия голям проблем за обикновения човек.Сигурността и битовата престъпност е допълнителното нагнетяване на психиката на човека.Всичките тия неща са стоварени на главата на хората и те са склонни да вярват на измислените месии , които обещават по сигурен и добър живот. Такава месия излиза отново на политическата сцена - Б. Борисов със заявка отново да управлява. бил роден управленец, всичко при него "процъвтява"- магистрали , банки, култура , абе всичко , само където народа остава най-беден в Европа и където от време на време се самозапалват хората от безизходицата. Каква наглост.
Всичко е объркано в страната ни ,всички го усещаме по някакъв начин.Едиственият изход е сами да си помогнем ,колкото можем , там където живеем и обединим идейно в социалистическата идея за социална справедливост. "Всичко се състои в нашите задружни сили."е казал великия апастол В. Левски .Жестока заблуда ще да е ако се доверим на други партии и измислени лъжливи месии , които ни обещават по добър и сигурен живот.Нали демокрацията за 24г. трябваше да донесе плодове! Донесе престъпност, проституция, наркомания, безработица.
Затова създадохме този сайт и форум в него, за вас обикновените и бедните хора. Той ще бъде ваш отдушник за неправдите и несправедливостта спрямо вашата личност. Ще бъде и лъч в тунела на бедността и несигурния живот. Лъч на ново начало. Няма да приемаме инструкции как да се организираме и живеем , ние ще си определяме как да живеем и как да се организираме и ще си издигаме наши местни ръководители и водачи. Просто ще обърнем пирамидата обратно .
Ще търсиме контакти с всички граждански организации търсещи социална справедливост и национални приоритети . Ще подкрепяме местните бизнесмени , осигуряващи работни места, но ще подкрепияме и работниците за справедлив доход и стандарт на живот. Можем заедно много неща да направим. Но трябва да осъзнаем ,че само ние го можем и просто трябва да го направим.Месните партийни лидери трябва да знаят ,че са важен фактор в организационното и структорно обединяване на хората в социалистическата идея
за социална справедливост. Ще застанем зад можещите , кадърните и талантливите хора. Тях ще издигаме , а не политически послушници и разни палячовци .В партийната йерархия и местните избори ще издигаме кадърни и можещи хора .Трябва да освободим постепенно съзнанието си от негативното и недоверието си от БСП през изминалите 24 г. Сега е шанса да започнем ние самите да си оправяме нещата. Ние можем. Важното е да преценим трезво нещата и започнем от нас самите.Сами трябва да излекуваме раните си . И започнем с организиран контрол от можещи хора върху местното самоуправление и държавните структори. С активна агитация и уведомяване на хората за обединение в граждански сдружения под егидата на БСП. БСП трябва да е водеща в тия граждански мероприятия на протести и контрол на местно ниво .Всяка далавера ,или несправедливо деяние от държавните ,или местното самоуправление трябва да бъде реакция на БСП , чрез гражданите и гражданските организации. Всеки член на БСП трябва да е подвижен пропагандатор на идеята за социална справедливост и национален суверинитет.Трябва да сме навсякъде сред хората и публичните прояви . Особено важно е работата сред младите хора.Много идеии могат да възникват за контакти с млади хора и по спортни площадки и по масови културни меропиятия и дори по дискотеки и разни други. Да се усеща полъха на социалистическата идея.Важното е организацията и всеодайността на предани членове на соц. идея.Много работа ни чака. Много и сме изпуснали и забатачили.Работа трябва и ограмотяване . Истината е в инициативата на редовния член на БСП. Той тръгне ли нещата ще се наместят . Тия дървени философи които се меркат по време на избори по добре е да не философсват и лъжат, а да се вслушат в редовите членове на организациите и да знаят , че ние знаем , за какво са при нас и какво искат. Нека разберат и ние какво искаме.
И така спираме и ние да философстваме и се захващаме за работа. Влизаме във форума с една обширна тема за коментар и дебати: КАКВО СЕ СЛУЧВА ДНЕС ПО СВЕТА И У НАС
admin
bspmontana
Site Admin
 
Мнения: 18
Регистриран на: Нед Юли 27, 2014 12:18 pm

Re: ТИ И АЗ ЗАЕДНО ЗА МОНТАНА

Мнениеот akostova » Сря Авг 06, 2014 7:12 pm

Отдавна беше назряло времето за създаването на такъв сайт.Времената бързо се менят,хората също.БСП трябва да може да отговори не само на въпросите,които и се поставят,а и да го направи по един адекватен начин.Съвременния човек е комуникативен,гледа напред.Трябва да спечелим вниманието и доверието му.Като партия можем да си върнем уважението,не само с напомняне какво сме направили в миналото,а и с компетентност и съвременна мисъл!
akostova
 
Мнения: 6
Регистриран на: Сря Авг 06, 2014 7:02 pm

Re: ТИ И АЗ ЗАЕДНО ЗА МОНТАНА

Мнениеот INTER_4 » Чет Авг 07, 2014 10:42 pm

Сайта и форума е на социалистите наистина , но нека го направим и за обикновените хора ,младите и пенсионерите. За да стане това трябва да го рекламираме по Facebook и навсякъде където можем. Само така може да стигнем до съзнанието на хората и ги уверим ,че заедно можем да облекчим мизерното си състояние и борим за социална справедливост и правда.
Явно сме първите и дано успеем да направим сайта интересен с идеии и дебати по актуални теми на ежедневието и живота ни .
INTER_4
 
Мнения: 7
Регистриран на: Нед Юли 27, 2014 5:31 pm


Назад към Няма да чуем истината, ако сами не я казваме!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron