Можем ли да намерим оправдание за загубата на местните избор

Можем ли да намерим оправдание за загубата на местните избор

Мнениеот bspmontana » Нед Ное 08, 2015 1:15 am

ВСЕКИ ИСТИНСКИ СОЦИАЛИСТ ДНЕС Е ПРИТЕСНЕН МАЛКО ,ИЛИ МНОГО от изборните резултатите. И в душата му настанено негодувание и бунт не толкова от самите резултати , отколкото от усещането ,че нещата в БСП отиват към по лошото- разединение ,отчаяност, недоверие, масово недоволство от местните буржоазни разсъждения и постъпки при оформянето на листата за кмет и общ. съветници.между впрочем както винаги си е било - недоволства и упреци при всички избори , особена за местна власт. Но днес има нещо ново , което е много по сериозно и страшно от всякога. Днес се оформи елемента "страх от нейзвестността"и тя е породена от това ,че обикновения социалист усеща полъха на препращането му към отчаянието и безнадежността.
Загуба на вяра и отчаяност е най-опасното нещо в съдбата на човека. Наистина е така. Но кое е това нещо ,което ни принуди до тази зловеща ситуация толкова много социалисти и обикновени хора в България . ГЕРБ ! Кои са ГЕРБ и какви са тези хора ?
Това са хората, които са спечелили от прехода и единственото, което искат те, да се насладят на благата си, без да бъдат закачани от разни бедни хора, които искат за по-високи заплати и пенсии.
И ето ви нещото ,което не се замисляме , и не го осъзнаваме - спечелилите от прехода спретнаха перфектният номер да накарат ощетените от същия този преход да гласуват за тях,което бе най-сложната задача осъществена с много ресурс за медийно манипулиране, измами и притискане и заплахи от всякакъв калибър.А това е първият синтом на очертаващия се авторитаризъм на хоризонта. ГЕРБ вече е станал партия на властта по такъв начин, че българската политика в основната си част се случва в тази партия, а не извън нея. ГЕРБ е партия на властта, без идеология или интересни политически идеи, взема цялата власт в ръцете си, от нея няма как да се очаква революция на промяната, а просто от време на време ще сне ароматизира гьола Както обича да се изразява Боко, в което се е превърнала тази страна.Дълбоко заблудени и подвластни на така наречените евроантлантичиски ценности ние
пожертвахме стремежа си към качество на живот в името на качествен пейзаж. Нещо, което тепърва ще ни изправи пред социална и културна пропаст.
Лошото е ,че ние сме в ситуация, при която анти-ГЕРБ настроените избиратели нямат свой автентичен представител , които открито и смело да заяви целенасочената си борба за разкриването на голямата заблуда и измама на тази новозабогатялата общност измамила болшенство български граждани и най-важното да превърнат изборите в своеобразен вот на недоверие към днешното управление.
Като че ли бедите нямат край. Неолибералите, и чуждите, и българските протестъри и утрепките от фондация "Америка за България", са убедени, че колкото повече работници остават на улицата, колкото повече обществото бива атомизирано и разделяно, толкова повече нещата се движат в правилната посока. И затова трябва да бъде сатанизиран, оплют и омаскарен всеки протест, който има за цел запазване на социалните постижения на хората.Така ,че "борбата е безмилостна жестока "както казва поета и не бива да се отчайваме от изборите и да прекланяме глава и се предаваме , защото "другите"само това чакат. Не трябва да забравяме ,че Лявата идея не съществува от вчера. Това е била изразявана в различни форми според политическия строй на обществото, защото при което и да е политическо формирование бедните и онеправдани хора са били болшенство на обществото. Така ,че борбата не е от вчера , тя е от векове назад и ще продължи много напред.Социалисти вече разбрахте кои са ГЕРБ и каква са , вдигнете главите си смело и погледнете напред. Няма нито време за отчаяние ,нито за притеснения. Пътя пред нас е ясен . В края на крайщата ние сме и трудещите се и бойците, които сами трябва да от воюваме социалната си защита и по добър и смислен живот .Да се надяваме ,че ще се появи истинската лявата идея ,която да застане редом с нас в борбата против дивия капитализъм в България.
bspmontana
Site Admin
 
Мнения: 18
Регистриран на: Нед Юли 27, 2014 12:18 pm

Назад към Няма да чуем истината, ако сами не я казваме!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron